Teázóban lettem cég alapító társ, egy érdekes délután története

Egy kedves régi barátom mondta, hogy üljünk be teára, az egyik nap. Mit ne mondjak kicsit meglepett a dolog, mivel már elég rég óta nem beszéltünk. Nem különösebben azért, mert összevesztünk volna, vagy ilyesmi, csak mind a ketten elfoglaltak voltunk, és nem kerestük a másik társaságát. Így kellemes meglepetés volt a vacsora. Jó ideig elbeszélgettünk mindenféléről, mire bevallotta, hogy nem minden hátsószándék nélkül környékezett meg a meghívásával. Céget szeretne alapítani, és úgy gondolta, jó társ lennék benne.

Türelmesen végighallgattam az ötletét, és hogy miben is kérné pontosan a segítségemet (és igazából ezt szándékosan nem fejteném ki, mert nem szeretnék még véletlenül se olyan információt kiadni, amit nem kéne). Végül megmutatta a weboldalt, ahol az egész cég alapítást intézné, ha beleegyezek a dologba, a topcegalapitas.eu oldalát. Megkértem, hogy küldje el a linkjüket ímélben, hogy az este át tudjam nézni, mielőtt még akármibe is beleegyeznék. Ő természetesen rábólintott, és a beszélgetés könnyedebb témák felé evickélt.

Miután hazaértem, természetesen egyből meg is néztem az oldalt. Összességében nagyon jó benyomást tett rám. Azzal üdvözölnek, hogy ha a cég székhelyszolgáltatás opciójukat a cégalapítással veszed igénybe, 18 ezer forintot spórolsz. Nem tudtam pontosan, hogy a barátomnak, mik a tervei, épp ezért mindent a legnagyobb odafigyeléssel olvastam el. Cégalapítással (Bt és Kft formájában), cég székelyszolgáltatással és cégmódosítással foglalkoznak. A két fő település pedig Budapest és Újlengyel (ez utóbbi Pesttől kicsit dél-keletre található település). Mindenhez van térképük, részletes leírásuk árakkal együtt, illetve gyakran ismételt kérdéseik. Szóval mindent nagyon könnyen és egyszerűen megtalálhat az ember. Ha pedig még így is marad kérdése, már pedig nekem maradt, akkor felhívhatja az ügyfél-szolgálatukat. Én ezt másnapra halasztottam, mert mire végigböngésztem mindent, már nagyon későre járt.

Végül is az olvasottak alapján úgy döntöttem beszállok a barátom készülő vállalkozásába, hiszen nagyon sokat nem bukhatok rajta. Bt-t lehet indítani gyakorlatilag kezdőtőke nélkül, csak működtetni nem lehet. Mire pedig eljutunk odáig, még sok víz lefolyik a Dunán, szóval egyelőre annyiban maradtunk, hogy beszélünk a topcegalapitas.eu-val, és onnan haladunk lépésenként. Aztán idővel jöhet a cég székhelyszolgáltatás igénybevétele is.