Milyen egy igazi megnyugtató hétvége?

Munka, munka, munka. Azt hiszem ismerős mindenki számára, amikor ki sem látunk a rengeteg munkából, és minden nap 12 órát dolgozunk. Sajnos ez egyre többször válik a hétköznapi tevékenységünkké, és egyre kevésbé tudjuk magunkat kipihenni. Első évben még meg a heti hét napos munkahét is, második évben már csak hat napot tudtunk dolgozni, harmadik évben heti öt napot. Ez lenne a normális. A baj csak az, hogy erre az időszakra már sokszor eljutunk a kiégésnek egy olyan fokára, hogy semmi program, semennyi nyaralás, semennyi alvás nem tud segíteni.

Természetesen a kiégés időnként csak szakember segítségével kezelhető, ilyenkor nem szégyen pszichológushoz fordulni. Van azonban olyan is, hogy csak a megfelelő pihenési formát kell megtalálni, és könnyebben meg tudunk birkózni a hétköznapok nehézségeivel. De hogyan kell pihenni? Az első fontos dolog, hogy kitaláld, mi az, ami a leginkább boldogsággal tud eltölteni. Ez lehet a család, lehet egy háziállat, lehet a természet, lehet egy könyv vagy egy film, és lehet sport is. Ezen kívül meg kell találni a megfelelő módját annak, hogy elfelejtsük a munkát. Ebben fontos szerepe lehet a téged kikapcsoló tevékenységeknek, de vannak általánosabb kikapcsoló tevékenységek is.

Ilyen például a teázás. Egy jó tea megnyugtat azzal, hogy meleg, és nagyon összetett ízeket lehet megérezni az iszogatása közben. A teák összetettek, és ezt az összetettséget valójában csak akkor lehet érezni, ha megszokjuk őket. Én nem tanácsolom a cukrot, a mézet és a citromot sem hozzájuk, mert az elnyomja a tea növény eredeti, összetett, megnyugtató ízeit. A tea mellett megfelelő pihenésiforma lehet a masszázs is. A masszázs ellazít, ezáltal segíti a gondolatok összeszedését. Az izomzatra is jó hatással van, mert segít abban, hogy a feszültségeket, fájdalmas pontokat megjavítsa.

Ha úgy döntötök, hogy egy masszázsra lehet szükségetek, akkor fellátogathattok az egyik thai masszázs oldalra. Thai masszázst nyújt például a karnathaimasszazs.hu is. A szalonjai Budapesten található a Síp utca 27. szám alatt és a Király utca 38. szám alatt. Mivel két üzlethelyiségük is van, így mindenki a közelebb esőt választhatja. Időpontfoglalásra a honlapon megadott telefonszámon vagy az „IDŐPONTOT FOGLALOK” feliratra kattintva van lehetőség. A koronavírus miatt a bejáratoknál van lehetőség kezet fertőtleníteni, a masszőrök pedig végig maszkban vannak, és minden masszázs után fertőtlenítik az éppen használt szobát.

thai masszázs

A személyre szabott thai masszázs a weboldal szerint hasznos lehet, ha napi 8 órát dolgozunk, ha komoly fizikai munkát végzünk, ha a nap végén kimerülten zuhanunk a kanapéra és amikor nem tudod eldönteni, hogy egy kiadós alvásra vagy egy kiadós masszázsra van szükséged. A masszőrök tradicionális masszázzsal várnak, de megannyi hangzatos masszázstípust találsz a honlapjukon. A masszázs előtt mindenkit kikérdeznek az igényeiről, hogy mindannyian abban a kezelésben, masszázsban részesüljön, amire igénye van.

De milyen masszázskínálattal is várnak? Az első a tradicionális thai masszázs. Ez a masszázstípus több mint ezeréves múltra tekint vissza, és a honlapjuk alapján „energizálja a testet és a lelket”. Ez egy száraz masszázs, mely során tetőtől talpig végiggyúrják az embert. Mint írják, a masszázs után 10 kilóval könnyebbnek érzed magad.

A következő náluk elérhető masszázstípus a talpmasszázs. Szerintük a testünk idegvégződései mind a talpban végződnek, ezért úgy gondolják, hogy ezek megfelelő stimulálása jótékony hatással van a szervezetre. Javítja ez a típusú masszázs a vérkeringést és oldja a feszültséget, valamint javít a közérzeten.

Hátmasszázs. Ez az a masszázstípus a lábizmoktól kezdve a hátig minden pontot fellazítanak, feloldják a görcsöket, és persze a stresszpontokat is. Nem maradhat ki a kezelésből az egyetlen nyaki csomópont sem, ezek is átgyúrásra kerülnek. Mint írják, rendszeres alkalmazás mellett enyhülnie kell a nyakmerevségnek és a migrénnek.

A következő a sorban a fejmasszázs. Ez a kezelés általában 30 percig tart, ez alatt az idő alatt átgyúrják a nyak és a váll problémás területeit is. Jó hatással lehet a fejfájásra és a migrén kínzó területire.

Van náluk nyakmasszázs is, melyet azoknak ajánlanak, akik a munkájuk miatt órákig kénytelenet statikus pozícióban ülni, állni. A masszázs során alaposan átdolgozzák a csuklyásizmokat.

Érdekes masszázstípus a vállmasszázs is. Ennek a lényege, hogy kimasszírozzák a felgyülemlett stresszt és görcsöket. Erre azért van szükség, mert ezek meg tudják keseríteni a mindennapokat.

Az olajos testmasszázs hajaz leginkább a sokak által jól ismert svédmasszázsra, de ebben sem veszik el a thai jelleg, ugyanis a thai masszázs elemei adják a fő irányvonalat. A már megszokott tekerő mozdulatokat felváltják a gyúró, simító elemek a maximális ellazulás érdekében.

Az olajos testmasszázsnak létezik meleg olajos változata is, mely a téli időszak nagy slágere. A természetes olajok miatt fellazul a bőr. Ez a masszázs a maximális ellazulás, búcsú a mindennapos stressznek.

Az olajos hátmasszázs a hosszú hátizmok ellazításából áll. Hosszanti mozdulatokkal sikeresen feloldják a felgyülemlett görcsöket, csomókat. Mint írják, hatására a test fellélegezhet.

Következzék a kókuszolajos testmasszázs. Ezt hívják aromaterápiás testmasszázsnak is, mely felveszi a harcot a ráncos bőrrel szemben. Magas az antioxidáns tartalma, aminek köszönhetően ellenállhatatlanul puhává lesz a bőr.

Herbál masszázs. Forró gőzben felmelegített gyógynövények segítik ezt a masszázsformát. Ezeknek a gyógynövényeknek a hatóanyagát textilgombócokkal juttatják be a szervezetbe a kitágult pólusokon keresztül. Izomgörcsök és izomfájdalmak esetén tökéletes hatással van a testre.

Van lehetőség páros masszázsra is jelentkezni. Az olajos vagy a száraz testmasszázs tökéletes páros program.

A volt vendégek véleményeit külön boxban lehet olvasgatni, sőt: képeket is nézegethetnek a szalonokról. Van egy gyakran ismételt kérdések szekció is, amit talán érdemes áttekinteni, hogy leromboljunk néhány tévhitet. Az első rögtön az, hogy vajon fájdalmas-e a thai masszázs. Erre nincsen rendes válasz, ugyanis a vendég igényétől függ, hogy milyen masszázst szeretne. Kitérnek egy válaszban arra is, hogy száraz masszázs esetén ruhában, olajos masszázs esetében természetesen ruha nélkül történik. Fontos még, hogy zuhanyzást követően, tisztán érkezzünk a masszázsra, és az is, hogy a masszázs előtt egy órával ételt ne egyél, és alkoholt se igyál.

A két masszázst egy a honlapba beágyazott térkép segítségével tudjuk a legkönnyebben megtalálni. A cégnek van Facebook és Instagram oldala is, a honalapjuk pedig a külföldi vendégekre való tekintettel angolul is olvasható. A weboldalon megtaláljuk a masszázsok árait is. Természetesen ajándékutalványt is lehet majd vásárolni. 3 főtől csoportos kedvezményt is lehet szerezni. Kedvezményes masszázsbérletet is kaphatunk, ha többször is szeretnénk meglátogatni a szalonok egyikét. Ez hasznos lehet például akkor, ha tudjuk, hogy visszatérő problémával állunk szembe, mondjuk azért, mert minden nap ülőmunkát végzünk 12 órán át.