A mindennapos teázás akár a függőségből való felépülésnek is lehet alappillére!

Amikor ma reggel leültem teázni, önkéntelenül eszembe jutott az a program, amiről olvastam tegnap egy online magazinban. Nekem amiatt szükséges a teázás mindennapos szertartása, hogy megadjam a lelkemnek az oly felemelő kevéske pihenőidőt. Kifejezetten relaxáló hatást gyakorol rám ez a röpke 10-15 perc. Ez felettébb furcsa paradoxon, hiszen általában fekete teát iszom, ami a koffeintartalomnak köszönhetően élénkítő hatással bír. Mégis, maga a tény már boldogít, hogy nem sajnálom magamtól az időt, és kész vagyok ezzel a kurta kis szeánsszal rendszeresen örömet okozni saját magamnak.

A tegnap olvasott alkoholelvonó kúra programnak ugyanis pontosan ez az egyik alappillére. Az alkoholfogyasztás okozta hamis boldogságérzet helyett a tapasztalt szakértők rávezetik a pácienseket az élet kínálta valódi örömök és sikerélmények felfedezésre és átélésére. Csak így tud megszabadulni egy függő az életében addig elsődleges szerepet játszó pótszerétől, az ivástól.

Az addiktológia rehabilitáció budapesti irodájában is fogadják a segítséget keresőket és/vagy hozzátartozóikat. Több konzultáció során mérik fel az illető alkoholproblémájának súlyosságát és személyes eltökéltségét. Ennek függvényében döntenek afelől, hogy ajánlják-e neki a 28 napos bentlakásos programot. Ha nem, akkor átirányítják egy olyan központba, ahol az ő állapotának és helyzetének jobban megfelelő kezelést tud igénybe venni.

Ez a hozzáállás különösen korrekt a felepulok.hu csapata részéről, tudniillik a programjuk nem olcsó. Sok család csak nagy nehezen spórol össze ennyi pénzt, hogy a nagykorú autójukat egy feleannyi idősre cseréljék. De az is megfontolandó, hogy az államilag finanszírozott 2-3 vagy akár 6-15 hónapos addiktológia rehabilitáció budapest lehetőségei túl hosszú időre szakítják ki az alkoholbeteget a környezetéből. Ha kiszámoljuk az ez idő alatt kieső jövedelmet, könnyen beláthatjuk, hogy sok esetben egyszerűen kifizetődő az intenzív programot választani.

Ráadásul ez az addiktológia rehabilitáció Budapest és környékén túl országosan is fogadja az alkoholbetegségből felépülni vágyó embereket egy tág korosztályi csoportból. Maga a programhelyszín pedig egy barátságos, elszigetelt helyen fekvő vidéki családi ház. Könnyen el tudom képzelni, hogy része a programjuknak a mindennapos kávézás vagy teázás szertartása is.