Barátaimmal a tea délutánon lakásbiztosításról beszélgettünk

Időközönként tea délutánt szoktunk tartani a barátaimmal. Nagyon szerencsés vagyok, hogy a tea mánia nem csak rám ragadt, hanem a barátaimmal közösen is tudunk időt szentelni ennek a kis élvezetnek. Ilyenkor aztán mindenki hozza az új tea szerzeményét, megvitatjuk, hogy melyik próbáljuk ki, persze ha valakinek sikerült valami különlegességet beszerezni, akkor biztos, hogy azzal indítunk. Szeretünk utána olvasni annak is, hogy melyik tea honnan származik, van-e valami érdekes múltja, kötődik-e hozzá valamilyen kulturális szokás. Ezekből is nagyon sokat lehet tanulni, és sok érdekes beszélgetés indítója tud lenni.

Az ilyen tea délutános beszélgetések alkalmával szinte bármilyen téma felmerül a gyerekek iskolázásától az előző este nézett filmeken át akár a lakásbiztosításig. Mondtam, hogy nekem nagyon bonyolult ez a terület, de Petra egyből azzal jött, hogy nem olyan bonyolult, mint amilyennek én érzem, ráadásul a Pannon-Safe oldalán van lakásbiztosítás kalkulátor, ami a döntés meghozatalát nagyon meg tudja könnyíteni és az online ügyintézést is lehetővé teszi.

Nem tudtam, hogy ilyenre is lehetőség van, így elő is vettem a laptopot, hogy meg tudjuk nézni közösen a Petra által említett lakásbiztosítás kalkulátort az oldalon. A kalkulátoron kívül egy olyan bemutatkozó anyag is szembe jött velem az oldalon, ami nagyon elgondolkoztatott. Olyan kérdéseket soroltak fel, ami őszintén megmondva magamból eszembe sem jutott volna, így hálás vagyok Petrának, hogy megmutatta nekem a Pannon-Safe oldalát, mert már ennek az oldalnak az elolvasása is sokat segített abban, hogy kicsit magabiztosabban mozogjak ebben a témában. Persze ettől még nem lettem lakásbiztosítás tanácsadó, de ahhoz, hogy a saját ügyeimet el tudjam okosan és jól intézni, nagyon sokat segített az oldal.

Megkérdeztem Petrát, hogy egyébként miért is ajánlja nekem a céget, azon kívül, hogy van online kalkulátor rajta, majd mondta nekem erre a kérdésre válaszolva, hogy egy olyan cégről van szó, ami már nagyon régóta a piacon van. Országos lefedettséggel rendelkezik és kiterjedt partnerhálózata is van, ezáltal széles pénzügyi termékkínálatuk van, és a vállalat pedig magyar tulajdonban van. És persze neki saját tapasztalata is van már velük, hiszen ő még korábban személyesen kötötte náluk a lakásbiztosítást, és az ügyintézőjétől tudja, hogy online kalkulátorral is rendelkeznek. Aztán persze megkaptam, hogy amúgy is olvassam el az oldalukat, hiszen ott is található egy bemutatkozó rész, ahol nagyon részletesen mesélnek a cégről, illetve arról is lehet olvasni, hogy az eddigi ügyfelek milyen véleménnyel vannak a szolgáltatásról, ügyintézőkről.

A kalkulátor használata egyébként roppant egyszerűnek bizonyult. Egyszerűen csak rákattintottam az online kalkulátor feliratú narancssárga színű gombra, és már meg is jelent egy olyan oldal, ahol egyszerűen el lehet intézni online a kalkulációkat.

Az online kalkulátor gombra kattintva a lakásbiztosítás, kalkulátor és online biztosítás, közvetítés oldal jelenik meg, ahol először egy ügyfél tájékoztatót olvastunk el. Ez a lakásbiztosítási szerződéssel és a biztosítás közvetítésével kapcsolatban nyújt tájékoztatást. Kilenc különböző pontban lehet ezekről olvasni, meg lehet nézni a biztosításközvetítő cégnek az adatait, itt lehet megtalálni a panasz- és az adatkezelésre vonatkozó információkat a termékekről, a közvetített termékekről, biztosítási termékekről, értékelésükről és rangsorolásukról is van itt szó. Különböző lakásbiztosítási akciókról, és egy technikai tájékoztató is található a rendszer használatához, illetve mindenféle vonatkozó jogszabály és persze az üzletszabályzat is itt található. Ezeket egyesével le lehet nyitni, el lehet olvasni, de arra is lehetőség van, hogy akár egyszerre lenyissuk az egészet, és akkor egy lapon belül át lehet görgetni ezt az egész ügyfél tájékoztatót, amit végül az elolvastam és megértettem mező kipipálásával el is tudtam gyorsan fogadni. Ebben az esetben mind a kilenc pontot kipipálta az oldal, és már egyszerűen a tovább gombra kattintva a következő lapon találtam magamat, ahol megjelent egy segítségnyújtás lehetősége oldal. Itt lehetőség van megadni az elérhetőséget, ebben az esetben a Pannon-Safe is felkereshet és segíteni tud bármilyen kérdésben, de egyébként ezt nem kötelező elfogadni, tehát arra is lehetőség van, hogy nem adjuk meg itt az elérhetőségünket. Ezután ismét a tovább gombra kattintottam, és itt azt tudtam kiválasztani, hogy az egyedi igényeimhez szeretném igazítani az ajánlatokat, vagy sem. Alapvetően itt az oldal azt ajánlja, hogy inkább az egyedi igényt válasszuk. Úgyhogy én most ezt tettem meg, ekkor lenyílt az oldalon egy plusz tartalom, ahol be tudtam állítani, hogy szeretnék általános felelősségi károkat téríteni, háziállat biztosítást, szükségem van-e kiterjesztett garanciára, és még nagyon sok minden mást is be lehetett itt állítani, majd ezután ismét a tovább gombra kattintva lehetett tovább menni, ahol már csak az adatbekérésre volt szükség ahhoz, hogy az ajánlatokat össze lehessen hasonlítani. Itt egyszerűen csak meg kellett adni a különböző adatokat. Itt ugye vannak személyes adatok, meg az ingatlannak az adatai. Ehhez gyorsan előkerestem a papírokat, mert nem tudtam mindent fejből, de nagyon egyszerűen ki lehet tölteni minden ingatlanra vonatkozó információt is. És persze a lakásszerződésre vonatkozó adatokat is itt lehet megadni.

Amikor ezeket kitöltöttük, akkor egyszerűen csak a díjszámítás gombra kattintva már meg is jelentek a lehetőségek, és itt tudtam kiválasztani azt a lakásbiztosítást, ami a kilistázott ajánlatok közül a legszimpatikusabb volt. Innentől kezdve már nagyon egyszerű volt az egész, és nagyon gyorsan el tudtam intézni online a lakásbiztosításomat, ráadásul számomra is teljesen érthető módon. Örül annak, hogy Petra ajánlotta nekem ezt a lehetőséget, nem gondoltam, hogy egy ilyen beszélgetés alkalmával fogok lakás biztosítást kötni.

Nagyon örültem, hogy a többiekkel közösen ezt itt meg tudtuk csinálni egy egyszerű kis tea délutánon.

Egyébként nemcsak lakásbiztosítással foglalkozik a Pannon-Safe, megnéztem a Termékek Menüpontot is, ahol a lakásbiztosításon kívül található még utasbiztosítás, vállalkozói biztosítás, nyugdíj biztosítás és lakástakarékra is lehetőség van, illetve különböző kölcsönökre vagy hitelekre, mint például a lakáshitel, de akár hitelkiváltásra is lehetőséget tudnak biztosítani. Illetve a termékeken kívül egyébként van nekik egy pénzügyi blogjuk is, ahol biztosítási tippekről lehet olvasni a szakértőktől. Ez egy nagyon érdekes és nagyon tartalmas blog. Biztos, hogy vissza fogok térni rá, és még át fogom olvasni, mert nagyon sok különböző témában írnak cikkeket. Itt is vannak külön lakást érintő témák, életmódot, cascot érintők, és a vállalkozóknak is írnak különböző cikkeket, ami érdekes lehet számukra.

Nyilván nekem a lakástéma az, ami érdekesebb. És már itt is olvastam egy nagyon érdekes témát, a leggyakoribb téli károknak a megelőzéséről, de úgy láttam, hogy még nagyon sok olyan cikk van náluk, amit érdemes átolvasni. Visszamenőleg is, amit eddig feltöltöttek az oldalra, úgyhogy majd hamarosan ezt is meg fogom tenni.

Ami még nagyon érdekes volt számomra, az a kárdoktor nevű szolgáltatásuk, amin belül akár a saját kárszakértőjüket is kiküldik, és a teljes kárügyintézést át tudják vállalni.

lakásbiztosítás kalkulátor